Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова актива на БСП да си каже свободно мнението на започналото вътрешно допитване за политиката на партията за предстоящия президентски вот. На областното съвещание на левицата в Пловдив тя заяви, че трябва да се възстанови колегиалността и бе категорична, че няма да допусне високомерие от страна на ръководството. Нинова припомни своето обещание да бъде важен гласът на всеки член и решенията в БСП да не се вземат в тесен кръг.

"В изпълнение на това решение стартирахме вътрешното допитване за президентските избори. Кажете си мнението спокойно, не питайте началниците. От вашия отговор ще зависи не само бъдещето на БСП в тази президентска кампания, но и бъдещето на лявото".

Нинова коментира, че президентските избори са преломният момент, в който БСП трябва да покаже сила и нова енергия и заедно с левите хора на България да поведе цялата левица и да покаже, че има алтернатива. Тя призова социалистите да гледат и да работят на президентските избори като за предсрочни парламентарни, които по думите й са неизбежни.

Лидерът на БСП съобщи, че на предстоящия пленум ще бъде приет бюджетът на партията за 2016 г., който разпределя по нов начин средствата за структурите и те ще получат удвоена субсидия в сравнение със сега.

Според нея на тези избори партията трябва да покаже, че е възможно друго управление, друга грижа за народа.

"До каквото се докосне правителството на Борисов, всичко се съсипва", заяви Нинова.

И допълни:

"Стегнете структурите, изчистете ги от всякакво влияние - икономическо, политическо и друго. Да работим ние, единствено и само базирано на програмата на партията, която е обърната към проблемите на хората".

Лидерът на БСП поиска и активен диалог с хората извън партията.

Форумът бе открит от председателя на Областния съвет на БСП-Пловдив и член на изпълнителното бюро на партията Георги Гергов.