Аржентина разгроми САЩ с 4:0 в първия полуфинал на Копа Америка на стадион „Рилайънт” в Хюстън пред 71 000 зрители. Така "гаучосите" за втори пореден път са на финал в турнира, но не са го печелии от 23 години, а 14 пъти са били крайни победители.

Лео Меси, който малко преди началото на надпреварата на американска земя отнесе поредна критика от Диего Марадона за липса на лидерски качества, направи страхотен мач. Той вкара гол и даде две асистенции. Двубоят ще остане специален за него, тъй като звездата на "Барселона" вече е реализатор №1 в историята на националния отбор на родината си.

Лионел има 55 гола в 112 мача, като измести от върха Габриел Батистута, останал втори с 54 попадения от 77 срещи.

Другият полуфинал е между шампиона Чили и Колумбия.

На стадиона в Хюстън "гаучосите" поведоха още в 3-тата минута с попадение на Езекил Лавеци с глава след хитро подаване на Лео Меси. След това Лавеци напусна със счупена ръка и ще липсва на финала.

Меси сам увеличи преднината за историческото си попадение от пряк свободен удар в 32-ата минута. Гонсало Игуаин направи резултата класически малко след почивката.

Лео Меси асистира на Игуаин за крайното 4:0 четири минути преди края на редовното време. Футболист №1 в света има пореден шанс да спечели първото си голямо отличие с Аржентина.