И понеже за българина няма по-лесно от това да си представи, че е център на Вселената и светът (заедно с целия Европейски съюз, а между другото и Слънцето) се въртят около него, масовата реакция на британския референдум, разбира се, мина под мотото – кой, ако не България?

Достатъчно е човек да хвърли бегъл поглед (ама наистина без да се задълбочава) върху хилядите постове в социалните мрежи. Можете да видите уникални умозаключения, стъпили върху сериозни геополитически, стратегически, тактически, психологически, исторически и каквито щете „ически“ анализи, които българинът познава толкова добре. Като петте пръста на ръката си, дето има една приказка.

От тях ще научите, че тутакси разочаровани от напускането на ЕС англичани ще почнат да се женят за българки (понеже е голям кеф някой да се ожени за паспорта ти). Че просто няма начин половината Албион да не си потърси работа в България, ама греда – ще им трябват визи. Че трябва да се преразгледат резултатите от Евровизия, щото ако не се броят гласовете на британците, Поли Генова е първа. Че ЕС е поредният съюз, който се разпада след влизането на България в него (казано с  трудно прикрита гордост). Че приблизително 98,6 на сто от българите знаят по-добре от всички какво ги чака британците (с акцент върху фиска и борсите, разбира се). Обаче – за всичко има решение. Да заповядат, ще ги оправим. Каквото и да значи това.

И, Боже мой, колко много хора свободно цитират чл. 50 от Лисабонския договор... Просто няма да повярвате.

Повечето са шеги, разбира се. С тънка насмешка към „тия простаци англичаните“, дето още не са разбрали какво е да си на нашия... хал. Който от всяка гледна точка е по-добър от техния. Сериозно ви казвам.

Обаче като чух от Волен Сидеров, че в далечна Англия са приели тезите на „Атака“, а министър-председателят широко си отваря сърцето (а явно и границите ни) за британците, които „сигурно ще искат гражданство“ - българско, да не вземе да стане някоя грешка, и тогава наистина разбрах, че сме център на Вселената.

И си викам: да ги взимаме, бе.

Ама грозни били. Нищо – ще им подобрим генофонда. Нали сме освен център и най-красивите.

Ама гласуването показало, че са тъпи. Че кои са най-умните, бе? Ще ги претопим за има-няма поколение-две, ще поумнеят.

После чувам, че Лондон иска да излезе от Великобритания. Ама как, бе? Взимаме го за столица на секундата (чудя се премиерът къде бля, че не го предложи пръв). Хем и часовата разлика ще стопим. Друго си е да казваш, че си от София – вилната зона на Лондон.

После гледам - и Шотландия щяла да излиза... ами взимаме я и нея тутакси. Тя може да не иска – но каквото каже центърът, това става. Те гайдите и без това са ни същите. Ама мъжете им носели поли?! Че то нашите попове са с рокли (фигуративно казано), пък не съм забелязала  протести.

Въобще – да идват. Обаче, ако може да ги пресяваме. Ония, дето гласуваха за „Брекзит“-а – не ги искаме. Пенсионери си имаме достатъчно. Необразованите да си стоят на Острова, щото и по тоя показател ги бием англичаните (казвам ви аз, че сме център на Вселената). За най-долните бачкатори също няма място – а да видят и те какво е забрана за бране на ягоди. Като се замисля, и националисти си имаме достатъчно...

Та, като запишем тия условия в новия договор за ЕС, да идват. Я какви хубави сватби правим...