Комисията по петициите в парламента на Великобритания е започнала разследване за подписката, която 


А петиция, призоваваща за втори референдум в ЕС, която е натрупала повече от 3 милиона подписи е обект на разследване от парламентарните органи. Камарата на общините петиции комисия потвърди, че 77,000 подписа, които са добавени чрез измама, са били отстранени. Чуруликане от комитета, заяви, че ще продължи да следи петицията за подозрителна дейност. Искането за друг референдум за официални петиции уебсайт на парламента трябва да са подписани само от британски граждани и граждани на Великобритания. Въпреки това, данните петицията показаха подписали от страни по целия свят, включително Исландия, Каймановите острови и Тунис, и в някои случаи има повече подписи, отколкото общото население. Регистрирайте се, за да ни ЕС референдум сутрин брифинг  Чети повече Въпреки Ватикана, една малка град-държава, която има общо население от само 800, над 39 000 жители на Ватикана се появиха, за да са подписали петицията. Хелън Jones, председател на комисията по петиции, каза, че тези подписи са открили да бъде фалшива ще бъдат "премахнати" и заявиха, такива измами "подкопава процеса на парламентарната демокрация". Тя каза: "Правителството Digital служба се предприемат действия, за да разследва и, когато е необходимо, отстранете измамни подписи. Хората добавяне измамни подписи за тази петиция трябва да знаят, че те подкопават причината те претендират да подкрепят. "Ясно е, че тази петиция е много важно за значителен брой хора. Комисията по петиции ще бъде разглеждане на петицията на заседанието си следващата седмица, и ще реши дали да насрочи дебат по него. "

 


само идентичност " тест " на сайта е проста квадратчето с молба да потвърдите, че са или британски гражданин или че сте жител на Великобритания . Докато се изисква пощенски кодове , улични адреси не са и не е необходимо доказване на самоличност. Хора от различни страни са туитва , че те се подписаха в петицията . Марк Mennell , който е австралийски и използва, за да живеят във Великобритания , използва стария си пощенски код да подпише . Той каза : " Всеки, който в света може да го направи , изглежда ... Това е пълен фарс . "
 

Meanwhile, some UK residents have been tweeting to encourage followers from other countries to use their postcodes in order to let them add their names to the list. 


Петицията е започната от отпуск активист Уилям Oliver Healey през май, когато анкети предложени остават ще спечели. Парламентът трябва да вземе предвид всички петиции, които достигат прага от 100,000 гласа за дебат. В неделя, Healey е публикувал изявление на неговата Facebook страница се опитва да се дистанцира от петицията. Той пише: "Благодарение на резултата, петицията е бил отвлечен от кампанията остават. Вярно е, че моите действия са били недоносени, обаче, намеренията ми са както е посочено по-горе. "Не е имало гаранция за победа отпуск по това време. Като каза, че, ако не беше моя, тя щеше да бъде дирижирано от някой на кампанията остават. "Вярвам, че това, което ние трябва да направим сега за доброто на страната се получи зад желанието на британския народ, се обединят, издаване на член 50 от Договора от Лисабон и да се премести напред, с процеса на напускане на Европейския съюз." Като цяло, в близост до 2,5 милиона подписи бяха събра от територията на Обединеното кралство от неделя на обяд, съставляващи огромното част от цялото, въпреки че е трудно да се каже колко от тях са истински.