Ако този човек просто е влизал да вечеря заедно с неговите 30 приятели, едва ли има нужда от бронирана жилетка. Също и у хората около него са забелязали пистолети на кръста, ножове, мечове, брадви, палки и всякакви други видове уреди.

Така коментира пред Нова тв един от тримата издирвани от МВР във връзка с инцидента със стрелбата по Митьо Очите - Данаил Петков. Той е съсобственик на заведението, където Очите и бригадата му се срещнаха с групата на Божидар Кузманов-Кравата, вследствие на което един бе убит на място, а несебърският бос едва прескочи трапа.

На Петков му прави впечатление, че всички говорят какви обвинения ще бъдат повдигнати на групата около Кравата, а никой не разследва нападението на Желязков и хората му.

Самият факт, че Димитър Желязков „функционира“ вече 17 – 18 години, показва дали има политически чадър, разсъждава пред медията Петков.

Той казва, че не се криел от властите, а просто се чувствал застрашен. Твърди също, че никога не е имал бизнес отношения с Божидар Кузманов - мъжа, чиято компания е била атакувана от хората на Желязков в нощта на 8 юни. Кравата всъщност се оказа работник в кухнята - бил нает от главния готвач на заведението да работи там (Петков не каза в топла или студена кухня, а и нямаше кой да го попита, б.р.)

Днес полицията издирва Кравата като тартор на организирана престъпна група. Самият Петков го бил виждал само в единствения фитнес, който функционира в Слънчев бряг, защото обича спорта. Укриващият се мъж казва още, че не е престъпление да не познава всеки един от персонала си.

Вечерта на престрелката Петков е арестуван като свидетел и се озовава в килия с човек на Очите.

„Бях разпитван около 3 часа. После бях затворен в килията като истински престъпник. В моята килия беше доведено и лице с бронежилетка. Каза, че работи за Димитър Желязков. Не знам откога може да влизаш с бронирана жителка в килията... А и въпросният човек влезе след мен и напусна доста преди мен. Нали полицаите през цялото време твърдяха, че искат да разследват престрелката? Ако искаш да разследваш престрелката, разследвай човека с бронираната жилетка, който твърди, че е бил там", казва още Данаил Петков.

Твърди, че бизнесът му не е толкова доходоносен, колкото се говори. Най-сериозното опровержение на тези слухове бил кредитът му от 30 000 лева. Колегата му пък дължал на банка 15 000 лв., а родителите му изплащали ипотека, направена за срок от 30 години.