"В телевизионните ви театри не играя. Ако имате други въпроси, да продължим нататък", заяви днес пред бТВ лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и експремиер на България (2005-2009) Сергей Станишев.

Така той отговори на нападките на Лютви Местан срещу него. В ефир бившият лидер на ДПС попита Станишев за назначенията по времето на кабинета "Орешарски", за това дали е бил обещан сектор сигурност на ДПС, както и за последвалото напрежение в страната.

Станишев отговори, че не е участвал в никакви договорки, както и че няма кристално кълбо, през което през 2012 г. да види, че ще има гражданско напрежение. Протестите срещу първия кабинет "Борисов" били спонтанни. Самият Станишев заяви, че не е в състояние да изкара на улицата 250 000 души.

Лидерът на ПЕС коментира и "Брекзит":

"В Европа има отрезвяване, във Великобритания също. Хората започнаха да осъзнават, че говоренето за излизане от ЕС е тежък популизъм."

Според него случилото се в Обединеното кралство е най-лошият израз на политиката.

"Преди няколко години Камерън отпуши кутията на Пандора и сега си плаща сметката", каза Станишев.

По повод на последните терористичните атаки той смята, че никой не е застрахован.

"Това, което целят терористите, е всяване на страх", изтъкна бившият български премиер.

Необходимо е по-активно сътрудничество между държавите и техните спецслужби. Но службите по стара инерция си кътат информация.