Операцията по освобождаването на заложници в ресторант в столицата на Бангладеш  - Дака е завършена, нападателите са ликвидирани. Това предаде БНР, позовавайки се на съобщение от местната полиция.

Заложническата драма в дипломатическия район на Дака започна снощи, а ДАЕШ (Ислямска държава - б.р.) пое отговорност за нападението. 

Според полицията командоси са убили шестима терористи. До момента са спасени 13 заложници, от тях трима са чужденци и 10 - местни граждани, заяви пред индийска телевизия Тухин Мохамад Масуд - командир на специалните части. Според Масуд между шестима и 10 въоръжени мъже са нападали заведението и командосите продължават да престърсват района, но съдбата на останалите участници в заложническия сценарий още се изяснява. 

Ройтерс съобщи, че сред спасените хора има японски гражданин, който е ранен, но животът му не е в опасност. Според японските власти обаче още седем техни граждани са били в заведението, но с тях не може да бъде установен контакт. Двама са и спасените граждани на Шри Ланка.

Над 100 полицаи щурмуваха заведението, което се намира в дипломатически квартал и е популярно сред чужденците. То беше завзето от бойци на "Ислямска държава" и около 20 души бяха държани за заложници. Първоначално терористите обявиха, че са убили 24 души, но от полицията  отрекоха. В атаката са загинали двама полицаи, има и ранени.