ЕС ще се раздели на две Европи – в едната ще има евро и ще дърпат гащите на жените (визирайки т.нар. нападения в Кьолн в новогодишната нощ), и друга – Централна Европа плюс Австрия, която ще има национална валута и ще се държи на християнските ценности.

Това обяви в интервю пред Би Ти Ви бившият конституционен съдия и поддръжник на ГЕРБ и лидера им Бойко Борисов - Георги Марков.

Той заяви, че германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд са виновни пред Европа, защото били "пуснали орди от различни държави и са внесли терористи". България обаче щяла да остане с Франция и Германия, защото икономиката ни зависи от еврофондовете.

В анализа си на европейските лидери Марков не пропусна и българския премиер. Замеси го обаче в нестандартен пример:

Аз желая на Бойко Борисов да е като Виктор Орбан в Унгария и като Ярослав Качински в Полша и зад него да стои народ като полския и унгарския, заяви бившият конституционен съдия.

По думите му споменатите двама политици защитавали идентичността на народите си в ЕС, въпреки опитите на Меркел и френския президент Оланд да ги обезличат.

Марков похвали и британския премиер (в оставка) Дейвид Камерън като приведе особен аргумент:

"Поклон към Камерън, че се ожени за жена, защото някои европейски политици се женят за мъже, и че слуша своя народ".

Съдията оспори версиите, че британският консерватор е предизвикал политически трусове във Великобритания с решението си да обяви изобщо референдум за членството на Обединеното кралство в ЕС. По думите му ЕС няма алтернатива като идея за развитие, като свободно движение на хора, стоки и т.н, но договорът, в който е облечен, не издържа заради "изяждането на суверенитета на отделните страни".

Георги Марков се възмути още, че България е допуснала независимата европейска проверка на родната прокуратура.

Въпросната проверка бе поиската лично от премиера Бойко Борисов неотдавна.

"Как например някакви чужди граждани се ровят в българската магистратура? Да ни наблюдават с бинокъл!", заяви Марков като припомни, че лидерът на управляващата в Полша партия „Право и справедливост” не е приела размахването на пръст от експертите на Венецианската комисия.