Премиерът Бойко Борисов възложи на министрите си да видят какво тревожи хората с корупцията в различните министерства, предаде БГНЕС.

В началото на редовното правителствено заседание Борисов информира, че е поканил председателя на Центъра за изследване на демокрацията Огнян Шентов, който да представи изследване за корупцията.

От ЦИД представиха тревожен доклад за нивото на корупцията в понеделник в присъствието на президента Плевнелиев, вицепремиерите Бъчварова и Кунева, правосъдният министър Захариева, председателя на ВКС Лозан Панов, членове на ВСС и др.

КОРУПЦИЯТА ВСЕ ПО-НАГОРЕ, ВРЪЩАМЕ СЕ 16 ГОДИНИ НАЗАД

„Поканил съм председателя на Центъра за изследване на демокрацията Огнян Шентов в края на заседанието да ни запознаят с изследването, свързано с размерите на корупцията в различните им варианти, усещания, за да може след това да ви го разпоредя всеки по министерства да си види това, което хората ги тревожи, или усещат, че не е наред, както ни се иска”, обърна се още Борисов към министрите си.

За доклада говори и президентът Плевнелиев, къто първо заяви, че държавата е превзета. В снощното си интервю пред Нова тв той го нарече "много тежък".

ПЛЕВНЕЛИЕВ: НЕ ВИЖДАМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ В КАЗАХСКИТЕ СТЕПИ