В около 10% от над 250 общини над 50 % от социалистите, гласували на партийния референдум как БСП да се яви на президентските избори, искат коалиция с "Атака" на Волен Сидеров. Това показва разбивката на резултатите от вътрешнопартийното допитване, публикувана в интернет страницата на червената партия.

Хората на Сидеров, които досега винаги са били поставяни "под карантина" за разговори за общи политичеси действия с останалите парламентарни формации, са харесвани от над 50% от членовете на БСП за коалиционен партньор, а понякога и от много повече, в общини като Гоце Делчев, Карнобат, Калояново, Балчик, Борован, Вълчидръм, Трън, Ветово, Тутракан, Доспат, Момчилград, Оряхово, Николол.

В два от районите на София-град също има мнозинство от червени партийци - фенове на сътрудничеството с "Атака". Изненадващо единият от тях е централният район "Оборище", където от 396 гласували - 216 посочват националистите като партньор. Другият район с подобен резултат е "Възраждане" - от 529 бюлетини там в 287 "Атака" е отбелязана.  

Процентът на социалистите - фенове на общите действия с националистите, гравитира около 50-те и в райони на Плевен, Монтана, Кюстендил и др.   

В общия резултат за страната "Атака" са с 32% под крепа сред социалистите за партньор или окоро 1/3 от участниците в референдума на БСП.

Според разпределението на най-много гласове за президентска коалиция със Сидеров, който в последните години откровено заема проруски позиции, не се наблюдава някаква особена тенденция. Все пак на някои места с по-смесено население или с голям брой роми има известен ръст на бюлетините, в които е отбелязана "Атака".

С по-висок процент за коалиция, макар и с малко, са ВМРО, които са по-умерени - 36 на сто. Техните партньори в парламента обаче НФСБ на Валери Симеонов, имат една 23% фенове сред социалистите и са на предпоследно място преди ДПС. Само 12 процента от социалистите харесват вариант за обща президентска двойка на коалиция, в която участва движението, въпреки че досега левицата е управлявала няколко пъти с тях и е получавала президентска подкрепа.

Към момента лидерката на БСП Корнелия Нинова смята да не кани на разговори за изборите само ДПС. "Атака" явно ще участват... 

През 2001 г., когато БСП подкрепиха Георги Първанов за втори президентски мандат, опонентът му на втория тур бе Волен Сидеров.