Номинирането на Гроздан Караджов и Трайчо Трайков като кандидат-президенти на Реформаторския блок е грешка, смята лидерът на СДС и икономически министър Божидар Лукарски. Той коментира обявеното днес от зам.-председателят на парламента Иван Иванов решение в ефира на бТВ.

"Не одобрявам този политически ход, защото днес имаше съвет на Блока, и не се извади нито едно име. Политически неправилно и незряло е това, което направи Иван Иванов, да обяви в Търново тези две имена. Най-малкото още имаме срок до края на месеца да обсъждаме номинации", каза Лукарски.

ГРОЗДАН КАРАДЖОВ И ТРАЙКО ТРАЙКОВ НОМИНИРАНИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ

Той призна, че според него двамата са добри кандидатури, но днешната номинация е лош ПР ход и може и да им навреди.

"Не съм убеден, че е добре и за Гроздан и за Трайчо, защото веднага излязоха гадости по разни медии", обясни министърът.

И обясни, че самият Трайчо Трайков днес е бил на Изпълнителният съвет, но не е споменал и дума. Призна си, че е изнервен на Иван Иванов - "защото не се прави така".

Лукарски каза още, че идеята кандидатът на РБ да е от Гражданския блок е негова.

"Това беше една моя идея, която се прие от колегите от СДС."

Според него въпреки странното отношение на ДСБ към властта, което призна, че на моменти не разбира, РБ няма да има проблем за единна кандидатура, тъй като това е отделно решение.

КУНЕВА: ДБГ И ДСБ ГЛЕДАТ В РАЗЛИЧНИ ПОСОКИ ЗА КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТ

"Аз съм оптимист и все още гледаме в една посока всички заедно – и с Меглена Кунева, и с Радан Кънев, и с Ненчев, Корман Исмаилов, Борислав Великов..."

И заяви, че РБ очевадно не просто запазва подкрепата си, но на всеки вот се справя по-добре.

"Нека да изчакаме изборите, те ще са лакмуса за това накъде върви РБ", добави той.