"Когато ЦСКА взе Купата на България и дефилираха с автобус из София, аз виждах само Гриша Ганчев там". Така премиерът Бойко Борисов обясни по бТВ защо държавата със заповед на спортния министър Красен Кралев от сряда реши да даде базите на ЦСКА на Ганчев.

Новорегистрираният футболен клуб "ЦСКА-София ЕАД", който представлява обединение между "Литекс" (Ловеч) и "Чавдар" (Етрополе), получи правото да използва базите на фалиралото дружество "ПФК ЦСКА АД" в "Борисовата градина" и Панчарево.

"Отчитайки обществения интерес и с желание да намали напрежението сред привържениците на ЦСКА, Министерството на младежта и спорта едностранно прекратява договорите на "ПФК ЦСКА" АД за безвъзмездно право на ползване на ст. "Българска армия" и спортна база "Панчарево" с мотивирана заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев", се казваше в официалното съобщение на ведомството.

Оттам посочиха, че са прекратили двата договора заради обстоятелството, че ведомството "е изключено като кредитор от списъка на приетите вземания и нито един от оздравителните планове не предвижда погасяването на сумата от 929 109.14 лв, с което е накърнен държавния интерес".

Според премиера след като Ганчев стоял зад последния успех на ЦСКА, нямало да бъде справедливо друго решение. Той пространно обясни, че Гриша Ганчев е "пръв приятел на Татяна Дончева", а Емил Димитров (кой стои зад "Чавдар") е бил депутат от ГЕРб, но после се е обърнал срещу партията и на местните избори е излязъл срещу ГЕРБ. "И сега ни обвиняват, че го даваме точно на тези хора. Още по-добре", продължи Борисов.

"Аз не ги различавам кой от кой отбор е". Така в характерния си стил премиерът коментира наличието на агитка от ЦСКА, която го чакала пред бТВ. "Някои от тях идваха при мен, разпознах ги. Чакахме футболните хора на ЦСКА да намерят разбирателство", каза още той.

"Аз съм левскар, но ЦСКА е постигнало най-много", допълни той.

След което обясни защо държавата не се меси и футболът не е държавен. 

"След 90-та година футболът в България е в частни ръце. Мога да направя едно допитване. Ненчев да вземе ЦСКА, Руми Бъчварова - "Левски", Москов - "Локомотив"… пак да стане държавно.  Нали искахме футболът да е отделно от държавата, и сега изведнъж - нека държавата да помогне", заключи Борисов.