Независимият депутат и лидер на новата партия "Нормална държава" Георги Кадиев не се въздържа да отговори на премиера Бойко Борисов, който сутринта в интервю за бТВ се оплака, че Кадиев му брои пурите. И намекна, че това вече може да го накара да ги откаже.

КАК СЕ ПОЧВА ИНТЕРВЮ? ДОБРО УТРО, Г-Н ПРЕМИЕР, В КОЛКО СТАНАХТЕ ДНЕС?

В отговор избраникът призова във фейсбук въпросът с пурите да не се подценява. Ето какво още каза депутатът:

Когато митничарите искат да разберат колко е контрабандата на цигари, ровят по кофите и гледат колко кутии са с бандерол и колко не. Когато органите искат да разберат отговарят ли доходите ви на стандарта ви, гледат имоти, коли, ваканции, бижута и скъпи навици. 
Затова не подценявайте въпроса с пурите. Това не е заяждане, не е дребнавост, не е "броят ми пурите".

Кадиев обясни и как изчислява "сметката" за пури, в случай, че министър-председателят изпушва средно по три на ден:

Борисов пуши по 3-4 пури на ден. Презюмирам, че не са контрабанда по 20 лв. парчето. Презюмирам, че не са и евтини фалшификати. 
На сайта на официалния вносител на кубински пури Cohiba цените започват от 40 лв. и "резервата" стига до 272 лв. бройката. 
Нека вземем средна цена от 100 лв. бройка. По 3 на ден е 300 лева. На месец е 9 000 лева. При заплата 4 500 лева. 
КАК СИ ГО ПОЗВОЛЯВАТЕ, Г-Н БОРИСОВ?

Депутатът заявява, че не го интересува дали Борисов ще продължи да пуши.

БОРИСОВ: ГОТВЯ РОКАДИ В КАБИНЕТА

Той реагира и на други теми, по които премиерът го спомена в интервюто си - срещите помежду им. Депутатът изброи трите случая, два от които са били заради конкретни сигнали - в първия случай за митничар-нарушител, във втория - за арестувания бивш шеф на ДАИ. За срещата между двамата в Министерския съвет в края на 2014 г. Кадиев поиска министър-председателят сам да разкаже, ако си спомня. И добави, че самият той има какво да разкаже, но без да съобщава каквито и да било подробности.