Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви пред Нова ТВ, че най-важното нещо е да възстановим ракетните си бази в Южна България. И припомни, че обсегът на ракетите е до Истанбул. Симеонов бе категоричен също така, че България трябва да възстанови армията си, което означава и наборната служба.

"Доста кръв се е ляла за нашата страна, трябва да очакваме всичко от всекиго. Страшно ще стане, когато Ердоган остане без всякаква опозиция, притеснявам се, че идва ислямска диктатура в Турция. Делото и заветите на Ататюрк вече са подменени, нещата стават необратими", каза Симеонов.

И поздрави "достойните мъже, които искаха да върнат Турция на пътя на светската държава".

Лидерът на НФСБ все пак каза, че в краткосрочен план не вижда рискове и опасности за България, защото турският президент Реджеп Ердоган тепърва ще разчиства сметки в армията и съдебната система.

"Проблемите на Турция не са наши проблеми, не можем да разчитаме на моментните хрумвания на политиците там, трябва да вземем мерки. Оградата се оказа правилна стратегически, тя трябва да е снаряжена с камери, да има пътища, трябва да се отделим от тази нестабилна държава. Трябва сигурност и охрана, да може да има бързо изнасяне на гранични войски. Трябва да има контрол, затова е граница. Там, където няма ограда все още, трябва да има сили с оръжие", заключи Симеонов.