Феновете на „Игра на тронове“ са милиони. Вманиачени в историята, излязла изпод перото на Дж. Р. Р. Мартин, всички възприемат героите му като истински живи личности и е трудно да си представим, че актьорите, които изпълняват ролите в живия живот са... съвсем различни.

Вероятно мнозина приписват ярките им качества като злоба, жажда за власт, отмъстителност и алчност и на актьорите, но истината е съвсем друга. Те съвсем не са толкова лоши в живота, нито пък толкова прекрасни (някои от тях), колкото си мечтаем. И най-важното физически въобще не приличат на характерите, които пресъздават в сериала.

Кой би предположил, че Церсей, Мелисандра и Денерис са брюнетки, Бриен е супер гадже, а Сандор Клегейн - абсолютен чаровник. Но това е факт. Вижте:

Церсей Ланистър – Лина Хийди

Златната кралица Церсей първо е брюнетка и второ въобще не прилича на персонажа си от „Игра на тронове“. Всъщност има и сходства – независимо от разликите в цвета на косата и характера, ние й се възхищаваме и на екрана, и в живота.

Джон Сняг – Кит Харингтън

Подскачахте ли от радост, когато Джон Сняг оживя? Той определено е най-красивото зомби, което някога сте виждали. И един бонус – в живота Кит Харингтън е също така обаятелен и добър като героя си от сериала.

Денерис Таргариен – Емилия Кларк

Денерис Таргариен, известна още като Халееси, е един от централните персонажи в историята. Актрисата, изпълняваща тази роля вече е световноизвестна, и макар в живия живот да не може да се похвали, че е платинена блондинка, тя все пак си остава невероятно красива и талантлива. Не случайно през 2014-а заема 1-во място в класацията „Най-желаните жени" на мъжкия интернет портал AskMen.

Мелисандра – Крис ван Хоутен

Шестият сезон ни потресе с разкритието за реалния образ на жрицата Мелисандра – оказа се, че нейната красота, включително огненият цвят на косата й, са дело на магически накит. В реалността холандската актриса не се нуждае от магии, за да изглежда млада и красива. Макар и брюнетка, тя е все така пленителна. И да не забравяме – първата й професия всъщност е певица. Има издаден албум.

Аря Старк – Мейзи Уилямс

Аря Старк, малката дъщеря на Нед Старк, винаги е приличала повече на палаво момче, отколкото на лейди. В живота обаче Мейзи, която се превъплъти в неукротимата млада вълчица на екрана, е съвършено различна. Преднамерено женствена, тя се държи като типично младо момиче и умее да подчертава достойнствата си с дрехи и грим.

Сандор Клегейн-Хрътката – Рори Маккан

Няма две мнения – гримът прави чудеса! Всички помним уродливите белези по лицето на Хрътката, но къде са сега? Извън снимачната площадка Рори Маккан всъщност е обаятелен чаровник, който няма нищо общо с могъщия воин от сериала, а напротив – усмихва се много и с удоволствие си общува с феновете.

Марджъри Тирел – Натали Дормър

Амбициозната и решителна Марджъри е известна не само с красотата си, но и с ума и таланта си за политически интриги. Натали Дормър, изиграла младата кралица, е очарователна и смела и в живота. И не й пука да се появява дори на официални събития с наполовина обръсната глава. Тя просто е „над нещата“.

Бриен от Тарт – Гуендолин Кристи

Е, тя наистина изпълва със съдържание израза „яка мацка“. Кой е казал, че едрите и силни жени не могат да са красиви? Погледнете Гуендолин Кристи – абсолютна хубавица, която за разлика от своята героиня обича да носи рокли и се гримира очарователно. Въобще актрисата изглежда фантастично.

Самуел Тарли – Джон Брадли

Най-добрият приятел на Джон Сняг определено ни покори в сериала със своя мил характер и скрита храброст. А хубавото е, че Джон Брадли не е избран случайно за ролята. И в живота той е мил и приветлив като героя си Сам.

Рамзи Болтън – Иван Реон

Рамзи Болтън се превърна в един от най-популярните персонажи в последните сезони – всички с нетърпение чакаха кога най-после ще си получи заслуженото. В реалния живот Иван Реон, който се превъплъти в злодея, всъщност е мил и обаятелен младеж, който се увлича от музиката. Кой би предположил?

Брандън Старк – Айзък Хемпстед Райт

Когато сериалът започна Бран беше едно непослушно момче. И изведнъж – бам! Пораснал мъж в последния сезон. Един от случаите, в които актьорът расте заедно със своя герой. В момента Айзък е на 17 години, свири на пиано и барабани.

Санса Старк – Софи Търнър

Знаехте ли, че Софи Търнър всъщност е блондинка? Получавайки ролята на Санса Старк тя е принудена постоянно да си боядисва косата. Това не е единствената разлика със сериала – в живота Софи всъщност е много по-щастлива от героинята си. В „Игра на тронове“ е дебютната й роля, а за явяването си на кастинга била насърчена от учителя си по актьорско майсторство.

Джофри Баратеон – Джак Глийсън

Джак, който изигра блестящо големия син на Церсей в сериала, задълго остана в паметта на зрителите като най-злия и дразнещ персонаж в цялото шоу. Това му донесе доста неприятности в живия живот – стигна се до там, че хората го обиждаха дори на улицата, без да правят разлика между актьора и героя му. Всъщност той е много приятно момче, с чувство за хумор.

Хал Дрого – Джейсън Момоа

С какво запомнихме Хал Дрого? С неговата мъжественост безспорно. И голямата му любов към Денерис. А най-хубавото е, че извън екрана Джейсън изглежда почти по същия начин – белези, татуировки... Само смехът в очите му е малко повече. Но едва ли са много онези, които биха се осмелили да му кажат нещо накриво.

Джакен Х'гхар – Томас (Том) Улашиа

Ловкият убиец, служещ на Многоликия бог, е един от най-загадъчните персонажи в сериала, оказал силно влияние върху Аря. В реалния живот Том Улашиа, изиграл ролята на Джакен Х'гхар, съвсем не си пада по гатанките и мистериите, напротив той е открит и обича да общува с хората. В добавка цялата загадъчност, която му придава жесток вид в шоуто, в живота е чиста проба очарование.