СИМОНА РУСЕВА

14-години лишаване от свобода. Тази пирсъда чу днес Андреа Г. (45 г.), произнесена от съдебен състав в германския град Кобург. Тя беше призната за виновна в убийство на четири от бебетата си.

Съпругът й Йохан Г. (55 г.) беше съподсъдим по обвинение в съучастие в убийствата, но поради липса на доказателства съдът го оправда.

При обиск в дома на семейството бяха намерени останките на 8 мъртви бебета. За първите четири обаче експертизата не можа да докаже дали са били живи и или мъртво родени поради високата степен на разложеност на трупчетата. 

По време на следствието и процеса майката убийца призна вината си, но не можа да си спомни колко от новородените са имали жизнени функции. Тя ги е раждала права в кухнята, после е увивала бебетата в хавлиени кърпи. На плачещите запушвала носа и устата и пристягала гушките им.

След като присъдата беше произнесена, адвокатът на Андреа Г. заяви, че клиентката му приема наказанието и няма да обжалва.

Обвинението искаше доживотна присъда.

Процесът приключи само след четири заседания по делото.

Осемте мъртви бебета бяха открити миналия ноември в къща с няколко обособени жилища в баварското градче Валенфелс, където семейството е живяло под наем. Убийствата са били извършвани от 2003 до 2013 г. Съпрузите са правели редовно секс без противозачатъчни и презервативи. Това довело до 8 нежелани бременности. Семейството имало 3 свои деца и още 4 от предишни бракове – всеки от съпрузите по две.

Седмици преди зловещата находка Андреа и Йохан се разделят и осбождават жилището. Така новите наематели се натъкват на убитите бебета – в сауната, в килер и на тавана.

Малко по-късно майката Андреа Г. е задържана. Тя и новият й партньор  са живеели в хостел в близкия до Кобург град Кронах.