Украинската армия прати спецчасти на летището в източния град Донецк, завзето от проруски сепаратисти, предаде агенция УНИАН.

Аерогара "Сергей Прокофиев" била превзета от тежко въоръжени хора в униформи без отличителни знаци. Това станало в 3 часа сутринта местно време. Пришълците прогонили охраняващите района украински войници и разположили бойни постове навсякъде, включително на покрива.

Евакуирани били всички диспечери от контролната кула. В 7 часа сутринта аерогарата спряла да работи. До вечерта са отменени всички пристигащи и заминаващи полети.

Малко след идването на сепаратистите в района се извил стълб от пушек.

Дим се вие над летището в Донецк.

По-късно над летището били забелязани украински бойни самолети. Властта в Киев обяви провеждането на антитерористична операция в района.

Украински бойни самолети прелитат над аерогарата.

Сутринта днес властите в самообявилата се Донецка народна република (ДНР) обявиха въвеждането на военно положение в Донецк. Те съобщиха, че смятат да прочистят града от частите на украинската армия.

Властите в ДНР не признават резултатите от проведените на 25 май президентски избори в Украйна. Републиката обаче не е призната от никого.