България продължава да води балансирана политика като поддържа непрекъснати контакти на различни нива с турската държава и засега „успяваме да запазим това относително спокойствие”, това обяви премиерът Бойко Борисов, който посети района на Малко Търново и Резово заедно с министъра на отбраната Николай Ненчев, началника на отбраната генерал Константин Попов и главния секретар на МВР Георги Костов.

„Мога да уверя българите, че в момента „Гранична полиция” разполага с кораби в топ три на Европа. Тук се наблюдава цялата екватория - подчерта премиерът. - Упрекът ми е бил изцяло към политиците – тази политика, която се води в последните години в света, няма да доведе до нищо добро”.

Премиерът повтори, че мир с война не може да се гарантира.

"Полиция и военни полагат огромен труд, за да опазят границите на страната. Нашето и тяхното призвание е да направим така, че българите да спят спокойно", добави премиерът.

Той припомни, че е отправил „моите големи съболезнования“ към канцлерката Ангела Меркел и баварския министър-председател за случилото се в Мюнхен.

В тази връзка главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че към момента в страната няма конкретна заплаха за терористичен акт.