След като на 14-ти септември бъде пусната Западната тангента, имотите на монтанци ще поскъпнат 4-5 пъти. Това каза премиерът Бойко Борисов днес на гости на откриването на санирана сграда в София

До този въпрос се стигна, след като щастливите собственици се похвалили на премиера, че оценките на имотите им скочили след ремонта. 

Премиерът бе посрещнат с барабани пред кооперацията.

По думите на Борисов, той е поканен заедно с регионалната министърка Лиляна Павлова на откриването на поредната санирана с държавни и европейски средства кооперация от щастливите собственици. Случаят е специален и по друга причина - кооперацията е построена 1939 г и е досега най-старата в програмата досега.

"Близо 160 жилища в столицата са включени в програмата за енергийно обновяване, а над 750 блока трябва да бъдат санирани в страната до края на годината. По Националната програма за енергийна ефективност има 4000 заявления за участие, от тях почти 2000 са сградите със сключени договори, а 1600 сгради се ремонтират в момента или текат различни подготвителни процедури", информира премиерът във Фейсбук. 

Регионалната министърка Лиляна Павлова също бе поканена на откриването.

Министърката Павлова обяви, че досега са санирани 68 сгради по националната програма, както и 156 сгради са обновени по програмата за обновяване на българските домове, която ползва пари от предишната оперативна програма.

Борисов разговаря със собствениците, които са изключително доволни от санирането.