Правителството е отговорило на 407 въпроса и 16 питания от общо 555-те въпроса и 34 питания на депутатите, съобщи пресцентърът на Народното събрание.

Депутатите са гласували 44 закона и 70 решения, внесени са 72 законопроекта, 37 от тях внесени от депутати. Това е станало по време на 41 часа и 10 минути заседания, общо 37 на брой. Парламентарен контрол е имало в продължение на 37 часа и 10 минути за редовния и 4 часа за блиц-контрол.

На най-много въпроси са отговаряли финансовият министър Владислав Горанов и министърката на регионалното развитие Лиляна Павлова – по 53. Следват вицепремиерката и образователна министърка Меглена Кунева и отговарящата за МВР Румяна Бъчварова. Най-малко въпроси са получили културният Вежди Рашидов, Зорница Русинова, министърка на труда, и министърката на околната среда Ивелина Василева.

Шампиони по въпроси са реформаторите от гражданската квота Петър Славов и Мартин Димитров – 81 и 65, следвани от Вили Лилков от РБ/СДС.

Най-много въпроси по партии логично са задали от РБ, следвани от БСП, АБВ и ГЕРБ в средата на класацията, следвани от ДПС, ПФ, БДЦ, последни са „Атака“ с едва 18 въпроса. Независимите са внесли 14.

Основни теми са бежанската криза, сигурността на южната ни граница и съдебната реформа.

Това бе шестата сесия на Народното събрание, изминали са 1 година, 9 месеца и 6 дни от началото на мандата.