Неизвестен е подпалил около 4 ч сутринта частния музей с ретро автомобили на дългогодишния бивш кмет на Хасково Георги Иванов, съобщи Нова тв. Въпреки наличието на нощен пазач, извършителят е разбил врата и хвърлил коктейл "Молотов" в салона с автомобилни бижута.

Самият охранител леко е вдишал пушек.

Иванов каза пред телевизията, че са напълно унищожени поне 3 винтидж автомобила, а щетите определи като "невероятни като последствие". Във финансово изражение били минимум половин милион само на първо четене.

Тъй като в автомобилите има много пластмаса, опасността е била голяма, поясни той.

Имам една моя версия, че това е едно предупреждение към мен. Тъй като скоро май предстоят кметски избори - към мене е да внимавам къде се намирам и какво правя, обяви Иванов.

На документи салонът още не работи, защото очаква акт 16. Навръх имения си ден т.г. обаче екскметът го откри. Ретро музеят съдържа близо 70 автомобила, като две трети от тях са кабриолети, съобщи на 6 май plovdivskinovini.com.

Георги Иванов в съда по делото за разрушена културна ценност.

ДРОНЪТ ДОЛЕТЯ ДО ХАСКОВО. ЕТО КЪДЕ ЖИВЕЕ ГЕОРГИ ИВАНОВ

Въпреки множеството слухове и проверки от всякакви институции през годините, както и дело за подкуп и друго разследване за безстопанственост, Иванов за последно беше подсъдим за това, че "противозаконно е дал разрешение за разрушаване на културна ценност, като е последвало престъпление“. Става въпрос за сградата на бившия хасковски затвор, която е от 1892 г. и е обявена за паметник на културата с историческо значение. 

Иванов управляваше областния град цели 4 мандата - от 1999 г. до 2015 г., а на последните местни избори загуби от "гербера" Добри Беливанов.

РЕФОРМАТОРИ В ХАСКОВСКИЯ КАПАН

КМЕТОВЕ ОТ "ОНЯ СПИСЪК": НЕКА ДРОНЪТ НА БИ ТИ ВИ ДА ЗАПОВЯДА