Рецидивистът Стоян Боджов от Вакарел първо е нападнал доведения син на актьора Николай Николаев-Бате Николай, а след това и самия него. Това става ясно от Районна прокуратура - Ихтиман, която вече води разследване за опит за грабеж с употреба на сила.

На 22.07.2016 г. около 23.40 ч. в района на жп гара Вакарел Боджов направил опит да отнеме мобилен телефонен апарат от владението на Митко Демирев от гр. София с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила и заплашване. Той дърпал пострадалия за ръката и му отправял заплахи, че ще го пребие. Същият нападнал и нанесъл удари по тялото с юмруци и ритници на Николай Николаев, дошъл на местопроизшествието след обаждането на Демирев за помощ, съобщават разследващите.

Разследването е започнало на 26.07.2016 г. с разпит на свидетеля Росен Зашев, приятел на Николаев, от когото след нападението актьорът е потърсил помощ.

Разпитан е и самият пострадал, който представил медицинско, че има счупване на най-долната фаланга на малкия пръст на дясното стъпало, охлузвания по гърба и дясната ръка и порезна рана на възглавничката на палеца на лявата ръка. Установените увреждания представляват лека телесна повреда, тъй като са причинили на пострадалия временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Стоян Боджов е осъждан за кражби през 2006 г. и 2012 г. с наложени наказания „пробация“ и „лишаване от свобода“, чието изпълнение е отложено, пишат още от прокуратурата.

Разследването на случая продължава.