Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви управляващите за "болни прасета".

Това стана в кулоарите на Народното събрание малко преди началото на дебатите по вота на недоверие срещу кабинета "Орешарски" за сектрора на енергетиката.

Борисов поясни, че представителите на мнозинството "седят и се гушат и не знаят какво да правят". За пореден път лидерът на ГЕРБ припомни, че истинският вот на недоверие е бил в неделя на евроизборите, които са били загубени катастрофално от две партии, които подкрепят кабинета, а именно БСП и "Атака".

Борисов каза още, че вече има нови реалности и две-три нови партии с добър резултат. За пръв път освен "България без цензура" и Реформаторския блок лидерът на ГЕРБ включи в това число и АБВ. Запитан кое му е новото на АБВ, след като лидер на тази формация е президентът Георги Първанов Борисов отсече: "Имат 4% на изборите".

В началото на пленарния ден депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева призова ДПС, "Атака" и честните хора от БСП да оттеглят подкрепата си за правителството на Пламен Орешарски.

Десислав Чуколов от "Атака" и отговори, че Евроизборите не са били честни и поиска касиране на вота. Според него между ГЕРБ и "България без цензура" няма никаква разлика.

"Призовавам мутрата да си сложи капута и да изчезва от нашата политика", заяви Чуколов от трибуната на Народното събрание, визирайки лидерите на двете партии.