Грешна формула на управлението е вкарала "крайни националисти" във властта. Това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Борино, където той и част от ръководството на партията присъстваха на традиционния празник на града.

"Онова, от което се нуждае страната е нормалност в политиката, а нормалността означава ясни правила, по които се прави политика", заяви председателят на ДПС.

Карадайъ заяви, че само в последния месец от работата на Народното са приети законопроекти, свързани с "несъществуващи теми, които създават разделителни линии в обществото, само и само да обслужат интересите на националистите", съобщи пресцентърът на партията. Не стана ясно дали депутатът е дал примери за подобни закони, но вероятно има предвид ограниченията за гласуване в чужбина, гласувани в Изборния кодекс, забраната за носене на бурки и др.

Никой не трябва да забравя, че всяка разделителна линия залага опасни перспективи пред сегашното и бъдещите поколения. Затова и няма как да продължи тази объркана власт, особено на фона на тревожните процеси, които се случват в Европа и света, добави лидерът на ДПС. 

Той обеща пред събралите се симпатизанти на ДПС, че "няма да се изложим нито пред ДПС, нито пред страната".

На празника на община Борино, от където е родом Карадайъ, присъстваха областният управител на Смолян Недялко Славов, областният председател на ДПС Смолян Салих Аршински, кметовете на Рудозем, Неделино, Белица, Сърница, представители на община Кърджали, общински съветници и общински председатели на ДПС от родопските общини, гости от Турция.