"Хората поискаха широка коалиция, а се номинираха тяснопартийни кандидатури".

Това зяви бившият депутат от БСП Антон Кутев пред Нова ТВ по повод процеса на номинациите на партията за президентските избори. Според Кутев, това е противоречива политика, но той декларира, че ще работи за всеки кандидат на партията.

Политологът Татяна Буруджиева, която също бе депутат от БСП коментира, че според нея омбудсманът Мая Манолова няма да е кандидатът на БСП. Тя обаче изтъкна, че всяка партийна кандидатура има много повече предимства на първи тур. Според Буруджиева номинацията на ген. Румен Радев е фалстарт и работи за Бойко Борисов.

Кутев също смята, че Манолова няма да е кандидатът на БСП.

От своя страна евродепутатът Илияна Йотова, която е член на Изпълнителното бюро заяви пред БНТ, че бурята с президентските номинации в БСП е по-скоро в медиите. Тя смята, че дискусиите за предстоящите избори в партията са нещо нормално. Йотова припомни, че партията е провела допитване сред членовете си за политиката си на президентските избори и това допитване е минало добре, въпреки притесненията. По повод списъка от номинации от общинските организации на БСП за президент и вицепрезидент, в който има 18 кандидати, Йотова обясни, че не е видяла този списък. Изпълнителното бюро щяло да предложи 6 имена на коалиционните партньори.