"Син е". Така прочутият готвач Джейми Оливър съобщи в инстаграм появата на нов член на семейството си. Съпругата му Джулс роди петото им дете в понеделник.Раждането беше естествено, бебето тежи, "колкото 16 пакета с масло", а "Джулс беше настина, невероятно, изключително балансирана". Така шеф готвачът, който използва думата "епично" за всичко - от горещия шоколад до салатата с яйца, съобщи за раждането на сина си, пише "Гардиън". 

Има и още. "Двете ми по-големи дъщери бяха до самия край, докато бебето се роди", написа Оливър и продължи, "Беше невероятно да присъстваш на това...много, много емоционално". По-късно Джулс постна снимка как кърми бебето и написа: "Толкова съм горда, че нашите две по-големи дъщери срязоха пъпната връв".

Нужно ли е това, пита "Гардиън" и търси компетентно мнение от директора за Англия на Кралския колеж за акушерки Жак Джерард: "Това е наистина позитивно и полезно, ако стане в любяща и подкрепяща среда. Момичетата са на 12 и 14. Те ще са добре подготвени. Да помогнеш при срязването на пъпната връв е красиво и толкова позитивно по отношение на връзката с новороденото", смята тя.

Според проучване от 2009 г. на 69 болници в югоизточна Америка само 22% от тях позволяват на по-големите деца в семейството да присъстват на раждането. За Великобритания няма данни, но според Джерард все повече жени искат децата им да присъстват на раждането.