Ивайло Иванов отпадна на репешаж в турнира по джудо на олимпийските игри в Рио де Жанейро и се прости с мечтата за медал. Той отстъпи на четвъртфинал, което го прати на двубой срещу италианеца Матео Маркончини, победителят от който отиваше в битка за бронза. Малко преди края на схватката обаче Иванов рискува, допусна грешка и отстъпи с ипон, което доведе до отпадането му.

Ивайло започна с убедителен успех с ипон (чиста победа) срещу холандеца Франк де Вит. Нещо повече - съперникът му се отказа малко преди края при 11:0 за Иванов. Българинът доминираше още от началото на схватката, личеше, че класата му е по-голяма.

Последва нов успех - срещу корееца Сьон-су Лий с 10:0. На четвъртфинала обаче Иванов допусна грешка и отстъпи нелепо пред американеца Травис Стивънс.

Междувременно българските гребци Кристиян Василев и Георги Божилов не се класираха за финал "А" на дисциплината двойка скул в академичното гребане. Те останаха последни (шести) в първия полуфинал на гребния канал в Рио де Жанейро, след като завършиха много зад всички останали. Още на средата на дистанцията се видя, че двамата нямат шанс за нещо повече от полуфинал.

Вчера Василев и Божилов се пребориха за второто място в репешажите, което им донесе място в полуфиналите, но днес силите им не стигнаха за нещо повече. Участието на Божилов и Василев в Рио все още не е приключило, като те ще гребат във финал "Б" в четвъртък от 14:50 часа българско време за разпределяне на местата от 7-о до 12-о.

Плувецът Александър Николов отпадна в сериите на 100 м свободен стил в плуването.