Трима души са леко ранени при нападение срещу автобус с журналисти в Рио де Жанейро, съобщават световните агенции.

Возилото с репортери било обстрелвано, докато се движело между олимпийските обекти - от баскетболната зала към главния пресцентър в олимпийския парк. При преминаване във фавелата "Град на Бога" два от прозорците рухнали и журналистите са получили наранявания от стъклата. Освен аржентинец и пратеник от Беларус, е пострадал турски доброволец. 

Според пътуващи в буса, стрелбата била с огнестрелно оръжие. Те моментално залегнали на пода. Полицията е на друго мнение - прозорците са уцелени с камъни, което обяснявало защо са разбити, а не пробити. Води се разследване. След нападението машината била ескортирана от военни до крайната си дестинация.

Пред свои колеги някои от участниците в екшъна споделиха, че са в абсолютен шок и всичко, което искат, е да се приберат по-бързо в страните си.

Властите в Бразилия показаха, че са абсолютно неспособни да се борят с престъпността в Рио по време на игрите. Кражбите са стотици, има и нападения към туристи. В нощта на откриването бяха регистринани убийства в схватки между враждуващи банди в града.