Бившият член на легендарните „Бийтълс“ сър Пол Макартни работи на бързи обороти през последните години, но 74-годишният британски музикант вече явно започва да се уморява и предупреди, че смята да намали темпото. Това пише БГНЕС, цитирайки списание „Ролинг Стоун“.

На въпрос на изданието - дали и на 80 г. мисли да поддържа същия график на концертите си, той отвърна, че това е немислимо и неуместно. Певецът си спомня как, когато бил на 17, смятал, че 24-годишен студент в училището по изкуства, посещавано от Джон Ленън, е вече стар.

„Хората казват, че възрастта е само цифра. Цифрата става все по-голяма, докато остаряваме - признава Маккарти в интервюто си. - Но това не е задължително - човек може да не обръща внимание (на възрастта) и това е, което правя аз“, допълва той.

Авторът на Yesterday неотдавна разкри, че след раздялата си с „Бийтълс“ през 1970 г. започнал да пие без мярка и почти спрял да прави музика.

Любопритно е, че през последните години той поднови турнетата и от 2009 г. си е позволил само няколко месеца почивка. И на тази възраст той продължава да привлича огромни тълпи на концертите си. Кулминацията на тазгодишното му световно турне ще бъде на фестивала „Дезърт Трип“ в Калифорния през октомври, където ще участват и динозаври като „Ролинг Стоунс“, Боб Дилън, „Ху“, Нийл Йънг и Роджър Уотърс.

А ето го и на живо от юни 2016 г.