Турция продължава да изнудва България, при това със заплахи към премиера Бойко Борисов. Това заяви лидерът на ВМРО и кандидат-президент на Патриотичния фронт и "Атака" Красимир Каракачанов пред агенция "Фокус".

Той коментира изказването на премиера тази сутрин, който заяви, че България е уязвима от възможността Турция да ни залее с нова вълна мигранти.

"Това притеснение в Бойко Борисов личи много ясно. Точно поради тази причина мисля, че така нещата повече не могат да продължават. Помните, че ПФ още преди 20 дни предложи следните няколко неща: първо, България да поиска от ЕС не само финансова помощ, но и жива сила за охрана на българската граница. Второ, на всички, включително и на Турция, много ясно да бъде заявено, че България ще използва и армията, и полицията си, използвайки сила, за да не допуснат нахлуването на големи групи нелегални емигранти. Тоест провокацията, която се случи миналата година на гръцко-македонската граница и оттам през Сърбия, Унгария, Австрия и Германия, България ще използва сила и няма да го позволи”, каза Каракачанов.

По-рано днес пред "Дневник" той заяви, че не трябва да допускаме Турция да ни "шантажира", и че ако има заплаха от нова вълна, трябва президентът Росен Плевнелиев да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

"Да изслушаме премиера и службите и да се излезе с категорична позиция, че не може да се поддаваме на шантаж от Турция, че ще ни пуска бежанци", призова лидерът на ВМРО.