Когато американецът Люк Айкинс чува идеята от своя приятел и психолог Крис Тали - да скочи от 7600 метра без парашут - първоначално я отхвърля като твърде опасна. След това обаче размисля, и се захваща с на пръв поглед безумното предизвикателство.

Айкинс е израстнал в семейство на парашутисти, скача от 20 години и има над 18 000 скока - но всички са с парашут. Освен несъмнените му умения, ключови за успеха на скока се оказват съвременните технологии.

За скока се разработва специална насочваща система, по която Айкинс да преценява и настройва своето падане. На земята го очаква 30х30 метра двойна мрежа, която би трябвало да поеме цялата му тежест без да пострада - ако я уцели. За целта в шлема му се монтира модифицирана GPS система, която чрез серия от светлини му показва кога пада към целта - ако свети в бяло, и кога е извън нея - в червено. Както е лесно да се досетиш, от 7600 метра, или 25 000 фута, целта е твърде малка - което означава, че голяма част от точното нагласяне трябва да стане последния километър от падането.

Когато най-накрая Айкинс удря успешно мрежата, той се движи с над 240 км в час.