България се размина с първи медал на олимпийските игри в Рио де Жанейро в деня с най-масово участие на наши спортисти.

Борецът Николай Байряков стигна до битка за бронза в кат. до 85 кг на класическия стил, след като допусна загуба преди това и мина през репешаж. В крайна сметка българинът отстъпи с 1:5 пред Джавид Хамзатау (Беларус) и остана на пето място. Това е най-предното класиране за наш спортист в Рио до момента.

Байряков имаше 20-ина минути за почивка между тежкия репешаж срещу Ахмед Отман (Алжир), спечелен с 2:1, и битката за бронза с опитния Хамзатау, който преди това бе излизал на тепиха по обед. Пролича умора и Николай отстъпи, като видимо не показа качествата си.

Байряков първо спечели с 4:0 срещу Адем Буджемлин от Алжир, но в следващия кръг срещна украинския световен и европейски шампион Жан Беленюк, от когото загуби с технически туш. Беленюк е фаворит №1 за титлата и впоследствие стигна до финала. Така изтегли Байряков на репешаж.

Малко след това приключи участието на игрите в Рио и на Линда Зечири в бадминтона. Тя загуби осминафинала от корейката Джи Сун (№7 в света) с 0:2 гейма. Въпреки това Линда няма от какво да се срамува, тъй като по пътя си тя елиминира по-класни състезателки от нея. Преди Зечири от олимпийските игри си заминаха сестри Стоеви, които играха на двойки и записаха една победа, като не стигнаха до елиминациите.