Григор Димитров изигра един от най-силните си мачове от началото на годината и мина през французина Жил Симон - 6:1, 6:3, в двубой от първия кръг на турнира от серията "Мастърс 1000" в Синсинати. Надпреварата е с награден фонд 4 362 385 долара.

Първата ни ракета елиминира 31-годишния французин за 75 минути, като записа трета победа в осем мача срещу него. Любопитно е, че и 3-те успеха са от началото на тази година - в Бризбейн (Австралия), на "Уимбълдън" и сега в САЩ.

В първия сет Григор три пъти проби сервиса на Симон. Във втория го стори при 3:1 и това се оказа напълно достатъчно, за да триумфира. В същото време този път той бе безпогрешен при своето подаване.

Във втори кръг Димитров, който изживя кошмар на олимпиадата в Рио, откъдето си тръгна още след първия кръг, очаква испанеца Фелисиано Лопес или немеца Миша Зверев. Той е брат на 19-годишната тенис звезда Саша Зверев.

Евентуален съперник на Димитров на 1/8-финалите пък е поставеният под №2 Стан Вавринка, партньор на българина в надпреварата на двойки. Водач в схемата е олимпийският шампион Анди Мъри. В Синсинати Гришо защитава точки от три кръга, достигнати през миналата година.