Ивет Лалова е на олимпийски финал на 200 метра в леката атлетика. Това се случва за втори път в най-големия спортен форум - в "Атина 2004" Ива се нареди на пето място.

Лалова стана втора в полуфиналната си серия на стадион "Маракана" с най-добър резултат в света да сезона - 22,42 сек. Тя отстъпи само пред Мари-Жозе Та Лу от Кот д'Ивоар с 22,28. 

Едиствена под 22 секунди за финала в 4 часа утре сутринта наше време (18 август, четвъртък) слезе универсалната Дафне Схипърс (Холандия) - 21,96. В бягането за медалите място намери и шампионката в Рио на 100 м Илейн Томпсън (Ямайка) с 22,13 сек.

"Чувствам се като човек, който си е свършил работата. Само най-близките ми хора знаят какво означава този финал за мен и колко усилия съм вложила. Отстрани може да изглежда лесно, но всъщност е невероятно трудно. На финала ще бягам за цяла България", каза спринтьорката пред екипа на БНТ.

Малко преди това Тихомир Иванов зае 10-о място във финала на скок височина при мъжете. Той преодоля 2,29 м, с което изравни най-доброто си постижение. Иванов не успя да преодолее 2,33, което щеше да му осигуи седмата позиция. Въпреки това Тихомир влезе в историята като най-предно класираният българин в дисциплината на олимпийски игри.

През 1992 г. в Барселона Георги Дъков е 14-и. Оттогава не сме имали финалист.