Доналд Тръмп смени ръководството на предизборния си щаб, предаде Си ен Ен.

Пол Манафорт, който през последните дни отново бе обект на публикации в медиите за дейността му в Украйна в полза на проруския президент Виктор Янукович, бе отстранен от ръководния пост. Той обаче остана председател на щаба.

Начело застават Келиан Конуей, която в началото на кампанията работеше за тексаския сенатор Тед Круз, и Стивън Банън - съосновател на консервативния портал "Брайтбарт нюз", който ще бъде главен изпълнителен директор на кампанията.

"Познаам и Стив, и Келиан от много години. Те са изключително способни, високо квалифицирани хора, които обичат да побеждават и знаят как да побеждават", написа милиардерът в туитър.

Това е поредното сериозно разместване в щаба на Тръмп, коментират анализатори. То става по-валко от три месеца преди президентските избори на 8 ноември. Рокадата се извършва в момент, когато много от социологическите проучвания показват, че изоставането му по популярност от Хилъри Клинтън може трудно да се навакса.

Промяната в щаба била извършена след няколкочасово напрегнато заседание в кулата "Тръмп" в Ню Йорк, твърди АП. По всяка вероятност в близките дни предстоят нови рокади.

По-рано тази година Тръмп се раздели с друг ръководител на кампанията му. Кори Левандовски бе принуден да се оттегли сред обвинения, че е блъснал журналистка. Анализатори обаче смятат, че става дума за вътрешна борба между различни лагери, в която е победил Манафорт.