За n-ти път кворумът се оказа проблем за работата на 42-ото Народно събрание. Днешното заседание се забави, защото в 9 часа повечето от депутатите отново не бяха на работните си места. Това принуди председателя на парламента да обяви нова регистрация от 9,30 часа, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пак да помага с регистрации. 

Всяка сутрин ги чакаме да се наспят, да се преброят. Дадох им един глас и пак не стига. Незабавна оставка – това е мъка за държавата, това е унищожаване на институцията, рече Борисов в кулоарите.

За пореден път той използва медийното внимание за закачка с бития на евровота соцлидер Станишев:

"Не може да не те искат в партията ти да си пръв, а да искаш да си пръв в държавата. Адски наивно ми звучи 34 000 души да са се объркали. Това е реакцията на БСП вътре в самата партията. Единственият разумен изход е оставка и предсрочни избори. След това - както ни наредят хората - да проявим зрялост, мъдрост, публично да седнем и да видим какво да правим".

Депутатите започнаха работата по приемане на второ четене на законопроект за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър.