"Лудогорец" гледа уверено към второ участие в груповата фаза на Шампионската лига след 2:0 срещу "Виктория" (Пилзен) пред около 15 хиляди зрители на стадион "Васил Левски". Реваншът е след седмица на чешка земя.

Българският тим пропусна да разгроми своя съперник. Очевидно е по-класният отбор и трябва да извърши голяма глупост, за да не продължи. Загубилият сблъсъка отива в групите на Лига Европа.

Радващо е, че в изказванията си след двубоя треньорът Георги Дерменджиев и лидери като Марселиньо, Светослав Дяков, Владислав Стоянов и Козмин Моци изтъкнаха, че работата е свършена само наполовина. По думите им чехите не бива да бъдат подценявани, те все още са много опасни... Съперникът разчита на свои играчи и на неколцина словаци. Докато бразилците в "Лудогорец" накланят везните значително в полза на "орлите".

Козмин Моци откри резултата от дузпа в 52-ата минута, изработена от Джонатан Кафу. Последва 2:0, точен бе Върджил Мисиджан в 65-ата. Той получи идеален извеждащ пас и не сгреши отблизо. Чехите създадоха някои опасности, най-чистата от които в 82-ата, когато Хромада едва не намали. В 87-ата обаче "Лудогорец" бе много близо до 3:0, влезлият като смяна Клаудиу Кешеру като по чудо не опъна мрежата с глава.

Първата полувреме бе малко по-позиционно и предпазливо. Тогава чехите атакуваха по-опасно, но само в две ситуации истински застрашиха Владислав Стоянов.

Двубоят бе ръководен от съдия №1 в света Марк Клатенбърг от Англия. Той е от малцината в историята на футбола, свирили финалите на световно, европейско и на Шампионската лига. Последните два бяха тази година, а към тях той прибави и финала за Купата на Футболната асоциация в родината си.