Няколко изстрела са произведени от лек автомобил в Слънчев бряг след спречкване между две групи хора тази сутрин, съобщиха от областната полиция. Около 6,30 ч в РПУ - Несебър е получено съобщение за инцидент в района на хотел „Кокиче” - поводът бил междуличностен конфликт, допълват от МВР.

От джип „Рейндж Ровър Спорт” с пловдивска регистрация са произведени няколко изстрела, след което автомобилът потеглил в посока пътя Бургас – Варна. По-късно е спрян от полицейски служители на съществуващо КПП в района на ресторант „Каручката”, като е констатирано, че автомобилът е управляван от 28-годишния А. О. - арменец с руски паспорт със статут на постоянно пребиваващ в Пловдив. Негов спътник бил 36-годишният арменски гражданин А. А. Намерен и иззет е газов пистолет, притежаван законно от А.О.

Установени и задържани са и другите участници в инцидента – 20-годишната К.Г. от Бургас и трима младежи на същата възраст, всичките от Димитровград, работещи на различни търговски обекти в курорта.

От МВР напомнят, че са извършили разпити и иззети записи от видеокамери, а досъдебното производство е за хулигански действия.

При последвалите процесуално-следствени действия е извършено претърсване в квартирата, ползвана от димитровградчаните, като са намерени и иззети няколко плика със суха зелена тревна маса (канабис с общо тегло 70-80 грама), за което в Районно управление - Несебър образувано бързо полицейско производство срещу единия младеж, допълват от полицията.

Главният секретар на МВР Георги Костов не се съгласи, че е имало "престрелка".

"Има пререкания между две компании, има произведени изстрели с газово оръжие. Не може да се говори за престрелка, тъй като това предполага наличие на оръжие и от двете страни, коментира той пред "Дарик".

Междувременно "Дарик" съобщи, че смятаният за бос в региона Димитър Желязков - Митьо Очите вече е изписан. Това става близо два месеца след като беше приет за лечение в Клиниката по хирургия на УМБАЛ "Софиямед" в тежко общо здравословно състояние.

По време на престоя си за лечение Желязков претърпя успешна ендоскопска операция на уретер като проходимостта му бе възстановена чрез поставянето на силиконова протеза.