Поредна порция самобитни проникновения изсипа червеният депутат Страхил Ангелов в ефира на бТВ. Фен №1 на сирийския диктатор Башар Асад в България остро разкритикува ръководството на БСП и посочи недъзите:

Резултатът от евроизборите е достатъчен, за да има промени в ръководството на БСП. Когато си 15 години на екран, се амортизираш, дефектираш. Има хора в нашето ръководство от почти четвърт век, това е много!

Страхил анализира още, че подходът на червената партия към хората явно е сбъркан.

 "Хората над 65 години са основен наш избирател, това е проблем. Разочаровахме и отхвърлихме много хора. И ръководството е проблем", обобщи Ангелов.

Депутатът протегна ръка към Новия политик, признавайки че това, което говори Николай Бареков, му допада. 

"Ако променим кръга от партньори, за нас може да е добре", допълни депутатът, намеквайки за сближаване с неясната в политическото си позициониране "Цензура".

В медийната си изява Страхил защити и избора на 15:15, който според него е много добра новина за БСП.

Темата с новия любимец на червения електорат продължава да е особено популярна в парламента. Социалистът Кирил Добрев коментира в кулоарите:

Момчил Неков вече си е купил самолетен билет за Брюксел, видях го.

Преди ден тръгна слух, че на Неков е предложено място на зам.-министър само и само да се откаже от евродепутатството. Той обаче изобщо нямал намерения да отстъпва.