СИМОНА РУСЕВА

Отхвърлена е молбата на “Чудовището от Южна Африка” да бъде пуснат под парична гаранция и той остава зад решетките до началото на процеса срещу него, реши съд в Йоханесбург.

Страната е в шок от седмица, когато бе разкрито едно потресаващо престъпление. В продължение на 10 години мъж е държал съпугата си и петте им деца на възраст от 2 до 16 години като роби под ключ. Жената е била оковавана в белезници и брутално изнасилвана, а децата пребивани и подлагани на инквизиции с поялник и електрокабели.

Освободеното семейство е снимано в гръб заради строгите закони в Южна Африка.

Съседите дори не са подозирали какво става в къщата на ужасите в Спрингс, предградие на Йоханесбург. Години наред те поздравявали с уважение успелия млад бизнесмен, сега едва на 36 години. Той винаги бил елегантно облечен и демонстрирал добри обноски. (Заради децата, майката и нейните роднини имена не се съобщават. Полицията обаче публикува снимки, включително на очите на малтретирано 11-годишно дете – б.а.).

Къщата на ужасите в Спрингс

И никой дори не се усъмнил какъв ад е в иначе разкошната къща, нито някой разбрал, че там растат деца. Те не са ходили и ден на училище.

Нечовешката драма бе разкрита преди седмица и така бе сложен край на 10-годишни издевателства. 
11-годишен син на изверга успява да избяга. Детето звъни на съседи. Те са шокирани от външния му вид – то е полуголо и навсякъде по лицето и тялото има кървящи рани.

Комшиите помислили, че момчето се е наранило само и търси помощ. Те го върнали на бащата, но и се запитали защо дори не са и подозирали, че в съседната къща расте дете? Така решили да подадат сигнал в полицията. 

Униформените пристигнали начаса и останали потресени. Заради бягството си 11-годишното момче лежало на пода полумъртво със следи от мъчения с поялник. Станало ясно и че бащата изрод го е давил в басейна зад къщата – наказание заради бягството.

В този басейн бащата давил сина си за наказание заради бягството.

Полицаите били стъписани и от вътрешността на къщата – всички помещения тънели в мръсотия, навсякъде пълзели плъхове. До електрокабелите и поялника разследващите се натъкнали на камара порнофилми.

Нито съпругата, нито децата са имали право да напускат къщата на ужасите. Клетата майка не само била свидетелка на денонощните изтезания на рожбите си. Самата тя била брутално изнасилвана, окована в белезници.

В момента тече следствие срещу мъчителя. Той ще отговаря пред закона за причиняване на тежки телесни повреди, опит за убийство и отнемане на свобода. Най-вероятно към тези престъпления ще бъде добавено още едно – изнасилване на собствената си дъщеря. Лекар е установил, че 16-годишното момиче е имало полов живот, макар никога да не е напускало къщата.

Майката и петте деца са настанени на сигурно място. На всички се оказва лекарска помощ, на тяхно разположение са и психиатри.