"Единственото 100% сигурно е, че Борисов няма да бъде кандидат, има достатъчно друга работа".

Това заяви пред Нова ТВ вицепремиерът Томислав Дончев, коментирайки номинацията на ГЕРБ за президентските избори.

По повод слуховете, че е възможно той да е кандидат-президента на ГЕРБ Дончев заяви, че ще осигурява техническото провеждане на изборите и има задачи в сферата на икономиката и енергетиката. Според него обаче столичният кмет Йорданка Фандъкова, за която също се говори, че е възможна номинациа на управляващата партия, би била "изключително добър и силен кандидат-президент".

"Изборите не са започнали. Ако всички кандидати бяха известни, сега щяхте да извикате известни астролози, да кажат кой ще спечели, добави още той. Няма нищо драматично, политическият живот и стандарти у нас са доста по-различни от САЩ, има време да бъде обявен кандидатът на ГЕРБ".

Това каза Дончев по повод забавянето на номинациите.

Вицепремиерът заяви, че е важно да се правят пътища, защото до тях изникват фабрики и складове. Той отбеляза, че е важно това да стане и в Северна България.

"Но не е редно да се правят само пътища, по тях младите биха избягали. Трябва да се правят и други неща", заяви Дончев.

За пореден път той коментира и скандала в образователното министерство, свързан с обществена поръчка за рекламни артикули. Дончев обясни, че България има задължение, когато разходва средства, да инвестира и в публичност, за да се обяснява пред данъкоплатците какво се работи.

"Дали запалките и ножчетата са най-добрият инструмент - по всяка вероятност - не. Хавлиите едва ли са уместен подарък, вероятно са за гости и партньори, но книги и химикалки биха били по-добре. Лошото е, че върху запалката, макар и полезна вещ, стои логото на МОН".

Това добави Дончев.