Кристиано Роналдо иска да завърши футболната си кариера в "Реал" (Мадрид), обяви президентът на клуба Флорентино Перес.

Снощи португалецът бе избран за футболист №1 на Европа за миналия сезон на церемония в Монте Карло, където бе теглен жребият за груповата фаза на Шампионската лига.

Перес бе начело на делегацията на "Реал" и малко след поредната коронация на Кристиано позира заедно с него и трофея.

"Много съм доволен, тъй като футболистите на "Реал" са сред най-добрите в Европа. Всички говорят за продължение на контракта на Роналдо. Той иска да приключи кариерата си в "Реал" и ние се стремим към същото. Нека всички бъдат спокойни, тъй като още дълги години ще се наслаждаваме на играта му и неговите лидерски качества", обяви Перес.

Роналдо изпревари в анкетата съотборника си Гарет Бейл и Антоан Гризман от "Атлетико" (Мадрид). Той остави в историята един от най-успешните сезони в кариерата си, в който спечели Шампионската лига и европейското като капитан на Португалия.

„Много съм щастлив от тази награда. Трябва обаче да спомена и имената на Гарет Бейл и Антоан Гризман, защото те играха страхотно през миналия сезон", каза №7. 

И се обърна директно към французина:

"Гризман, съжалявам, че изгуби финалите, но мисля, че ти заслужаваш похвали за това, което направи през изминалата кампания.”