"Локомотив" (Пловдив) приземи "Лудогорец" в мач от петия кръг на Първа професионална лига - 2:2 на "Лаута". Преди дни "орлите" влязоха в групите на Шампионската лига, но визитата им на "смърфовете" не мина безпроблемно.

Вечният голмайстор на "черно-белите" Мартин Камбуров откри резултата в 24-ата минута. Гостите стигнаха до пълен обрат с голове на Игор Пластун в 54-ата и Клаудиу Кешеру в 73-тата. Пет минути преди края Симеон Райков донесе заслужена точка за Локо от пряк свободен удар, а вратарят на разградчани Владислав Стоянов не се намеси по най-добрия начин. 

Мачът бе доста по-интересен след почивката, когато пред двете врати имаше много повече интересни ситуации.

В друг мач от неделя вечер "Левски" разгроми новакът "Верея" на стадион "Георги Аспарухов". Домакините стигнаха до трети пореден успех с по два гола в двете полувремена. Франсис Нар откри резултата с прецизен изстрел извън наказателното поле в 7-ата минута, а Божидар Краев увеличи преднината на "сините" в 20-ата.

"Левски" направи резултата класически в 78-ата минута, когато след изпълнение на ъглов удар Бабатунде Адениджи стреля с глава в гредата, топката се отби в крака на 20-годишния Илиас Хасани от гостуващия тим и влезе в мрежата. Крайното 4:0 оформи Аниете в 83-ата минута. Малко след това за "Левски" дебютира 18-годишният Алекс Боримиров, син на Даниел Боримиров, който бе в ложата на стадиона.

"Сините" се изкачиха на второ място в класирането с 11 точки, а лидерът "Дунав" (Русе) има с две повече. ЦСКА-София е с 10 т., а "Лудогорец" - 7, и мач по-малко. Следва пауза в първенството заради старта на световните квалификации - на 6 септември България приема Люксембург.