Смятам, че публичните личности не могат да бъдат малтретирани журналистически и фотогорфаски 24 ч в денонщието. Голяма част от хората, които гледат предаването, ще кажат: "Малко ги е набил!" и се опасявам, че аз не съм далеч от тяхното чувство.

Това каза тази сутрин по БТВ адвокатът и политик Татяна Дончева по темата с бития екип на "България днес" от Христо Стоичков. Дончева се аргументира, че "тези момчета" сменили 3 версии, а от видеото се виждало, че те са на сватбата на дъщерята на Стоичков "преди всички" - преди самия тъст, и организаторите.

Няма как на такива хора друг начин да им кажеш кое е възпитано, което е разумното отношение към някого – бил той клошар или принц. Имаше репортаж, където един си навираше микрофона..., защити Дончева юмручното правораздаване.

Тя защити Камата с това, че самата тя била "системно сниман човек по всякакъв начин, за да си продадат вестниците", но само политиците трябвало да си сдържат нервите.

Лидерката на "Движение 21" обърна темата към срещата на кандидата на левицата за президент ген. Румен Радев миналата седмица в "Младост", когато изненадващо били изгонени всички журналисти, преди да зададат въпроси.

Генералът си прави експозето, което те и без туй слушат за 5-и път, и преди да за са почнали да питат каквото ди било, Васко Василев им казва да напуснат.  
Става скандал. На първия ред обаче остават предварително стоящите там г-жа (Валерия) Велева и Люба Кулезич. Как тълкувате това? Когато мероприятието е публично на вече политическа личност, когато това може да бъде посетено от всеки минаващ по улицата човек!

Тя за пореден път нарече Радев "кандидат на една част от оръжейното лоби" и изреди с кого е била първата му среща - Асоциация "Сигурност", Асоциация "Защита", Асоциация на разузнавачите – това са всъщност организации на офицерите от бившата ДС от Първо главно управление, обяви тя.

Той беше предвождан от офицер от ПГУ - Васко Василев. Тези хора от дипломация не знам дали разбират, но от конспирация – със сигурност. Ако искаш да направиш тайна среща, направи я тайна. А не да я обявяваш пред журналисти, каза Дончева.

Спред нея въпросните тайни кръгове имат поне още един кандидат до момента.

Аз смятам, че винаги са подкрепяли Бойко Борисов от зората на Бойко-Борисовата политическа кариера. Така че не изключвайте те да играят с 2-3-ма кандидати.

Татяна Дончева каза още, че не очаква Георги Първанов или Ивайло Калфин да се кандидатират за АБВ, а самата тя ще е кандидатът на "Движение 21".

Тя коментира в типичния си остър стил и послединте външнополитически совалки на премиера Бойко Борисов. Според нея министър-председателят ги е предприел, "за да си направи реклама и на международен фактор, но изпаднал в позицията на жабата, която видяла, че подковават коня и вдигнала крак".

Ердоган и Меркел, Юнкер и Путин са сериозни политици от други етажи. Които имат контакти и без посредник. Той не може да им бъде посредник.

Може да се появи на снимки, защото е повикан като паж при Меркел. Но не може да бъде посредник – няма капацитет за това, обяви Дончева.

Според нея е интересно каква е "истинската позиция" на Борисов, защото това не било ясно. Освен че казал "турските искания да бъдат уважени", но е ясно, че турските искания за визи не могат да бъдат уважени.

В интервюто на Бойко Борисов за немските вестници (има предвид "Франкфуртер алгемайне", б.р.), няма нито една теза, която може да бъде съпоставима с каквото и да било.

Тя допълни, че от думите на вицепремиера Румяна Бъчварова след срещата с Меркел, ставало ясно, че "тате обеща да ми купи колело, ама друг път".