ЦСКА-София привлече първите си нови футболисти след идването на треньора Едуард Йорданеску, потвърди официалният сайт на клуба. Това са 24-годишният португалски халф Рубен Пинто, който идва под наем от "Беленензес", неговият сънародник и също полузащитник Руй Педро (28 г.) и познатият колумбиец Вилмар Джордан (25 г.), направил име в България с екипа на "Литекс".

Йорданеску обяви при идването си на стадион "Българска армия" през миналата седмица, че клубът трябва да привлече най-малко трима футболисти. В сметките му фигурираше централен нападател и такъв е намерен в лицето на Джордан, който се завръща по родните терени от Китай. Румънският треньор е одобрил тарана, независимо от факта, че не е играл от началото на годината и почти не е тренирал.

Пинто е юноша на "Бенфика". Той има има участия и в първия тим на "орлите", но без особен успех. Повече е играл за "Б" отбора на гранда. През миналата година Пинто първо е преотстъпен на "Пасош де Ферейра" (през пролетта), а след това продаден на "Беленензес", за който има 31 мача и 2 гола за миналия сезон.

Рубен Пинто е играл за всичките юношески национални отбори на родината си, има и 3 срещи за младежкия тим. За преминаването на халфа на ст. "Българска армия" първо написа португалската преса.

Руй Педро пък е юноша на "Порто", но и той не пробива в първия състав на "драконите". Играл е в Шампионската лига за румънския "Клуж" - изглежда, че Йорданеску го познава именно от този период. В последните две години се подвизава в "Академика" (Коимбра).