Абсурдите във врачанското село Галиче продължават, след като тази сутрин баща и син, известни като Лунгарите, които уж са обявени за издирване, дадоха интервю пред бТВ от центъра на селото. Съвсем свободни.

Те обявиха, че чакат адвоката си и отиват да се предадат, след като в нощта срещу неделя в селото отново възникна напрежение - чуха се изстрели, а кола на частен СОТ бе потрошена с бухалки показно.

Днес в селото говориха противниците на Ценко Чоков, който е в ареста в София от няколко месеца.

Веселин Попов-Лунгара, който бе обвинен от жената на Чоков, че я заплашва, обясни как кротко прекарва вечерите си в Галиче:

"Гледам си сериалите, не мога да ги разбера какво искат Чоковци от нас."

По повод разбитата кола на СОТ той обяви, че охранителите получават пари от Цветелина Чокова и "май нещо не са им плащали". Мъжът, около когото се бяха събрали доста младежи по анцузи, обяви, че страшно уважавал Чокова като човек, а сестра й "през живота си не е виждал".

"На едната са й отрязани ушите в София, защото е продавала наркотици - намеси се младият Лунгар, който също е обявен за издирване. - Охранителете – те моат си говорат, кой кво иска да си говори."

Възникна сериозна дискусия с репортерката по въпроса, че на нощното видео, на което маскирани с бухалки трошат колата на СОТ, се вижда малко бяло кученце, което вярно тича след тях. Тогава хората в Галиче казаха, че става въпрос за кученце на младия Лунгар - нещо, което той потвърди. Но...

"И вие да побегнете нанекъде, кученцето ще побегне след вас... То следва и много други хора - обясни той.  - Ако едно кученце може да е доказателство, да ма затворат – ок... Но това е наш'то куче, да."

"Още едно има – викнете го", нададоха се нестройни гласове от събраната тълпа.

- Чухте ли изстрели в събота - попита репортерката.

- Чухме тука нещо, докато седехме - отговори синът.

- Е, не се ли притеснихте къде ви е кучето - пак журналистката.

-  Е, кво да се притесня къде ми е кучето? То тва куче е ходило навсекъде – и в дома на Цветелина (съпругата на Ценко Чоков, б.р.) е ходило - Мартин (синът му, б.р.) ми е казвал.

- То това куче е ходило и в училището - включва се и бащата Лунгар-старши в защита на характера на кучето.

- Да гласува ли – пита репортерката.

Поддръжници на Попови казаха още, че са ги били в полицията, "понеже са на Ценко Чоков хора". 

Стига с тая Чоковска полиция - апелира главният опонент на кмета.

И показа студентска книжка на зам.-шефа на белослатинската полиция, но в общото викане не стана ясно какво доказва това.

Репортажът свърши с това, че по телефона се обади жената на Чоков, каза, че има клип как Лунгара стои пред дома й и нарече всичко останало несериозно.