Новият Apple Watch 2 ще е водоустойчив, съобщи вчера заедно с представянето на последния си флагман iPhone 7 американският технологичен гигант. 

Вторият модел на умния часовник ще държи до 50 метра дълбочина, но много професионални гмуркачи коментират, че едва ли ще е добра идея да плувате или да се гмуркате с него, особено в солена вода. Както обясниха снощи от компанията в Купертино, Apple Watch 2 не е запечатан, и в спийкъра ще влиза вода, която после той ще изкарва сам с неясна звукова технология. Според специалисти, много съмнително е тя да сработи идеално и след няколко потапяния миникомпютърът за 350 долара може и да откаже.

Добрата новина е, че срещу инцидентни потапяния, заливания и дъжд защитата със сигурност е достатъчно добра.

Творението на Nyantic с добавена реалност идва и на китките ни.

Основните промени спрямо предишния модел са софтуерни, а добрата новина е, че новата watchOS скоро ще дойде и за стария модел. Уникална ще е нова софтуерна добавка, специално за откриването - версия на свръхпопулярната игра PokemonGo. Освен, че ще показва дали има покемони наоколо и какво разстояние сте изминали, люпейки яйца, часовникът ще ви информира и колко калории сте изхабили.

Хардуерните промени са малко, но сериозни. Първото е нов модел корпус, в допълнение към стоманения и алуминиевия - керамичен. Според Apple, специалната керамика е по-здрава от стоманата, по-издръжлива на силни температури, в допълнение несъмнено и красива:

Малко по-бърз процесор и два пъти по-ярък дисплей са другите добавки.

Макар да елиминираха 3,5-милиметровия жак за звук, Apple предлагат преходник и няколко нови модела безжични слушалки.

Първо са AirPods, безжични тапи за 159$, с вграден чип, който обработва звука и автоматично се свързва с всяко устройство във вашия iCloud - тоест всяко устройство на компанията, което притежавате. С двойно тапване по тях се включва гласовия асистент Сайри. Батериите ще държат до 5 часа постоянно свирене. Те обаче ще излязат в края на октомври.

Новите безжични слушалки AirPods.

Два нови модела на Beats са направени за партньорски устройства към новия iPhone - първите са със същия чип като AirPods, но с 10 долара по-евтини и не толкова компактни тапи с кабел зад врата. Вторите, Powerbeats 3 Wireless, с наушници, ще предлагат по-добър звук за 50 долара отгоре. И двата чифта ще имат Lighning порт за зареждане със същия кабел като този на смартфона.