Вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов направи интересно изказване преди отборът да отлети за Базел, където във вторник стартира в групите на Шампионската лига срещу швейцарския гранд. Според стража целта пред "орлите" е да кацнат на първото място в групата, в която другите два отбора са "Пари Сен Жермен" и "Арсенал".

"Спокойни сме, няма напрежение, защото изпълнихме голямата цел и сега ще се забавляваме, рече Стоянов на летището във Варна. - Така че можем да дадем най-доброто от себе си. Ще играем срещу най-силните в Европа и това е голяма част, но няма от какво да ни е страх. Целта е първото място."

В българския тим са на мнение, че добре са разузнали своя съперник. Те са гледали няколко двубоя на "Базел", който демонстрира силна форма от началото на сезона. 

"Общото впечатление е, че "Базел" е по-силен в сравнение с предишните ни мачове. Но ние също се развиваме и имаме своите шансве, коментира треньорът Георги Дерменджиев. - Отиваме да играе добър футбол и по възможност да си тръгнем с добър резултат. Първият мач е много важен, готови сме. Мисля, че утре ще видите това."

Марселиньо демонстрира отпимизъм и обяви, че "Лудогорец" отива за победа и е способен да я постигне. Малко по-умерен бе капитанът Светослав Дяков.

"Искаме да направим така, че и идната пролет да играем в Европа, каза халфът. - Това ще е много трудно, защото знаете каква е класата на отборите в нашата група. Но това не ни притеснява."

Заради контузия Дерменджиев не може да разчита единствено на Сисиньо, който остана в България. 

Мачът е от 21:45. В другия двубой "Пари Сен Жермен" приема "Арсенал".