Искате ли си паветата по столичния булевард "Дондуков"?

Това по същество реши да попита гражданите на София Столичната община. Кметството пусна анкета в интернет, с която да избере как да изглежда централният софийски булевард "Дондуков" след бъдещия ремонт догодина. Става дума за "парчето" от булеварда между ул. ”Кракра” и Младежкия театър.

От общината предлагат три варианта за облика на улицата, сред които гражданите могат да избират. Представиха и картинки на проектите: 

Вариант №1 Предвижда павирана настилка на пътните платна и при трамвайните трасета.

Вариант №2 Предлага изпълнение на активните пътни платна с асфалтова настилка и на павирана настилка при трамвайните трасета и зоната за паркиране.

Вариант №3 е с асфалтова настилка при активните пътни платна, трамвайните трасета и в зоната за паркиране.

Тоест опциите са паветата да останат, но да бъдат подменени и пренаредени, да останат само под трамвая и паркоместаната отстрани или изобщо да ги няма. Според кметството нито един от варианните не променя характера на булеварда, нито размерите на платната за коли, но са предвидени нови перони за трамвайните спирки по трасето.

Близо 11 000 души са гласували до момента в анкетата, показват данните в реално време. Засега вариантът паветата да останат в историята сълира най-голяма подкрепа - около 40 на сто от гласувалите. Втори по популярност е вариантът паветата да останат по цялата улица и да не се пипат. Най-малко се харесва идеята със сменена настилка - и каменни блокове, и асфалт - с точно 28,1% от участниците в анкетата.

От самото обявление на допитването не става ясно кога е крайният срок да подадете гласа си. Но можете да го направите ТУК.