Случаят с т.нар. "Царски конюшни", този с дипломатическия клуб в Бояна и особено "тишината" по твърденията на Цветан Василев показвали, че прокуратура в България няма. А без прокуратура просто няма държава. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред "България он еър".

Според Кънев вече две години Реформаторският блок служи за изкупителна жертва на отказа на ГЕРБ да се бори с корупцията. Той изтъкна, че най-малко трима ключови министри на ГЕРБ са били наясно със сделката за "Царските конюшни" и са изчаквали старта на кампанията, за да нанесат, съвместно с БСП, удар по реформаторите.

Кънев обаче изтъкна, че това не оправдава подалия оставка областен управител на София Веселин Пенев. Според него подобна сделка се прави или се отказва публично, а не под сурдинка.

Кънев коментира, че кандидат-президентът на Реформаторския блок Трайчо Трайков излиза срещу двамата опоненти - от БСП и "Атака" - които "безмълвно и усмихнато гледаха как една тълпа тъпче знамената на ЕС и НАТО". И напомни, че на трибуната е имало и представител на ГЕРБ, които просто още нямат кандидат.

Кънев смята, че кандидатът на ГЕРБ е "почти известен". Той щял да бъде външнополитически неориентиран и ще разчита на харизмата на Бойко Борисов и изборната машина на Цветан Цветанов. Според Кънев името няма особено значение, но ако това е столичният кмет Йорданка Фандъкова, тя ще влезе в кампанията с лъжа, защото е обещала на софиянци, че няма да се кандидатира за президент.